# 1st laundry app

Cum scapi de petele lăsate de deodorant

Cheia îndepărtare a petelor deodorante este alegerea produselor potrivite. Începeți cu detergentul de rufe și încercați să treceți la unul care nu conține înălbitori de clor. De asemenea, oricât de ispititor poate părea – mai ales cu îmbrăcămintea albă, evitați înălbitori de uz casnic sau clor, deoarece acestea vor înrăutăți situatia.

Petele de transpirație sunt cauzate de amestecarea transpirației cu bacteriile naturale ale pielii, deodorantul sau chiar îmbrăcămintea. Dacă ar fi să privești culoarea transpirației ca o componentă chimică, ai vedea că nu este de culoare galbenă, aceste reacții o determină să se îngălbenesc.

Petele deodorante sunt diferite de petele de transpirație – acestea sunt, de obicei, mărci albe formate din particule antiperspirante care conțin săruri și alte ingrediente concepute pentru a ajuta la prevenirea transpirației. Când transpirați aceste ingrediente pot forma pete solide, care sunt adesea greu de îndepărtat în spălare.

Atunci când trebuie să scapi de pete, cel mai bun mod de a o face este cu un acid. Acizii dizolvă activ legăturile dintre proteine, alcali și aluminiu, care provoacă petele.

Găsirea unui acid poate părea dificilă sau costisitoare, dar nu vă faceți griji. Multe produse acide pot fi găsite în jurul casei sau foarte ieftin la supermarketul local.

Data viitoare când ați rămas cu o pată incomodă, încercați unul dintre aceste cinci remedii simple pentru petele acide și vedeți care funcționează cel mai bine pentru dvs.:

1. PEROXID DE HIDROGEN

Înmuiați pata în părți egale peroxid de hidrogen și apă. Amintiți-vă că, peroxidul de hidrogen are calități de albire, astfel încât această metodă este potrivită doar pentru hainele albe.

Apa oxigenata 3%, Farmaco, 1000 ml

2. Bicarbonat de sodiu

Amestecați bicarbonatul de sodiu într-o pastă într-un raport 3: 1 cu apă și scrub zona petei cu o perie de dinți veche. Puteți adăuga, de asemenea, o cantitate de peroxid de hidrogen pentru un plus suplimentar pe hainele albe.

Bicarbonat de sodiu alimentar 50g Dr. Oetker - eMAG.ro

3. OTET ALB

Combinați două linguri de oțet cu o cană de apă și înmuiați.

REGAL – OTET REGAL 1L – GlobalRomania.ro

4. SUC DE LAMAIE

Pur și simplu combinați sucul de lămâie cu o cantitate egală de apă și frecați pata.

După ce ați aplicat lichidul sau pasta pe pată, lăsați hainele să stea cel puțin o oră înainte de a le spăla în apă fierbinte.

Spălarea hainelor înainte de a trata petele poate seta proteinele și le va face mult mai greu să iasă.

AVERTIZARE: Aveți grijă întotdeauna când lucrați cu acizi, mai ales atunci când tratați țesături delicate și colorate, deoarece soluțiile acide le pot deteriora.

Acidul citric este, de asemenea, ușor periculos în caz de contact cu pielea, contact cu ochii, ingestie sau inhalare. Din acest motiv, vă recomandăm să purtați mănuși de protecție atunci când manipulați acid citric și să nu inspirați praf de acid citric.

Sarea funcționează ca un agent de curățare abraziv pentru a scăpa pata. 

Suc de lamaie conectrat Polenghi 200ml - Auchan online

Sau desigur rămâne mereu valabilă utilizarea drop&go:

Google Play: http://tiny.cc/androiddropandgo

App Store: http://tiny.cc/iOSdropandgo