# 1st laundry app

Cum folosim oțetul împotriva petelor

Puține lucruri depășesc puterea de combatere a petelor de oțet. Aflați cum puteți trata 13 dintre cele mai dure pete de rufe cu oțet alb distilat.

Pete de tomate
Imbibati pata de roșii cu oțet și lăsați-o să se înmoaie. Apoi, spălați ca de obicei. Verificați să vă asigurați că pata este scoasa înainte de a rula îmbrăcămintea prin uscător

Pete de mucegai
Dacă ați uitat să mutați spălarea pe uscător și miroase a mucegai sau are pete vizibile de mucegai, amestecați părți egale oțet și apă cu puțină sare și înmuiați hainele din soluție. Ar trebui să ridice petele de mucegai din majoritatea țesăturilor. Dacă observați încă semne de colorare după înmuiere, faceți o soluție de oțet și sare nediluate și înmuiați-o din nou.
Petele de cafea / ceai
Pentru a scoate petele de cafea sau ceai, înmuiați țesătura pătată în 1/3 cană de oțet amestecată cu 2/3 cană de apă. Agățați haina afară la soare pentru a se usca, apoi spălați ca de obicei.

Pete de muștar
Petele de muștar necesită un pic de persistență. Începeți prin a aplica oțet nediluat pe pată și lăsați-l să se înmoaie. Dacă acest lucru nu face acest diferenta, poate fi necesar să tratați locul cu detergent pentru rufe. Doar lucrați-l în pată și aruncați hainele la spălare, verificând să vă asigurați că pata este înainte de a usca haina. Repetați procesul, dacă este necesar.

Pete de transpiratie
Pentru a alunga petele de transpirație, turnați oțet peste zona decolorată și frecați cu sare. Sarea de masă va funcționa dacă este tot ce ai. Puneți hainele la soare pentru a se usca înainte de a-le spăla.

Petele de iarbă
Pentru a inlatura petele de iarbă, înmuiați haina în oțet nediluat timp de 30 de minute, apoi spălați-o. Dacă puteți vedea încă semne ale petei după spălare, încercați să faceți o pastă de oțet și bicarbonat de sodiu. Folosiți o periuță de dinți veche pentru freca zona pătată, apoi spălați-o din nou.

Petele de cerneală
Învingeți petele de cerneală încăpățânate prin pulverizarea petei cu spray de păr, apoi pune oțet pe spray pentru a îndepărta cerneala.

Pete de sange
Acțiunea rapidă este leacul pentru petele de sânge. Turnați oțet peste pata și lăsați-l să se înmoaie timp de 15 minute înainte de a-l clăti cu apă rece. Repetați dacă este necesar și spălați imediat.

Pete vechi / uscate
Saturați petele setate în oțet, apoi frecați locul cu o pastă făcută din oțet cu părți egale și bicarbonat. Puteți adăuga câteva linguri cu oțet și detergent pentru rufe într-o găleată de apă și înmuiați hainele peste noapte dacă pata persistă. Apoi, clătiți și spălați.

Pete de creion
Frecați oțetul în pata de creion cu o perie (o periuță de dinți veche funcționează excelent), apoi pune hainele la spălare.

Pete de voma
Clătiți îmbrăcămintea în apă rece pentru a îndepărta cât mai mult din voma, apoi înmuiați pata în oțet și spălați hainele. Repetați procesul, dacă este necesar.

Pete de rugină
Pentru a îndepărta o pată de rugină, înmuiați o bilă de bumbac în oțet și folosiți-o pentru a elimina pata. Acoperiți pata cu un strat subțire de sare și frecați-l în oțet țesătură. Puneți hainele afară în lumina directă a soarelui până când pata s-a decolorat, apoi spălați ca de obicei.

Urme fier călcat
Lăsați accidental fierul prea mult timp? Inversați daunele prin înmuierea unei bile de bumbac sau a unei bucati de material în oțet și bătut în zona afectata. Ștergeți pata cu o cârpă curată, care ar trebui să ridice pata. Este posibil să fie nevoie de mai mult de o aplicație pentru a elimina pe deplin marcajul de scorbut.

Alternative

Sau desigur rămâne mereu valabilă utilizarea drop&go:

Google Play: http://tiny.cc/androiddropandgo

App Store: http://tiny.cc/iOSdropandgo